NIEUWE AANVRAAG WINDTURBINE WETTEREN-STOOKTE

ENGIE heeft een nieuwe aanvraag voor het windturbineproject Wetteren-Stookte bij Recticel ingediend. Het openbaar onderzoek zal vermoedelijk van start gaan eind januari ‘23. Bekijk hier de reeds beschikbare info op de website van ENGIE: https://corporate.engie.be/nl/energy/wind/wetteren-stookte

Lees meer »

Recticel plant nieuwe vergunningsaanvraag

Het actiecomité Wetteren-Windstil heeft zonet vernomen dat Recticel opnieuw een vergunningsaanvraag voor één enkele windturbine heeft klaarliggen. Het zou gaan om dezelfde locatie als in de vorige aanvraag. De nieuwe aanvraag zal vermoedelijk na de zomer, rond september 2022, ingediend worden. 

Lees meer »

Vogelsterfte door windturbines overdreven?

Volgens uitbaters van windparken is de vogelsterfte door windturbines beperkt: het valt in het niets in vergelijking met andere doodsoorzaken. Volgens hun cijfers zijn katten, het verkeer en hoogspanningsleidingen verantwoordelijk voor 95% van de sterfte door mens-gerelateerde activiteiten. Bewijs voor deze beweringen vonden we alleen maar uit een studie uit Canada, dat niet echt representatief voor België kan worden beschouwd. Toch lijkt het niet onlogisch dat in pure aantallen de 650 windturbines in Vlaanderen mindere slachtoffers veroorzaken dan bijvoorbeeld ons volledige wagenpark.

Lees meer »