Aanvraag ingediend

Gepubliceerd op 6 januari 2021 om 20:17

Engie heeft - samen met Recticel en Omnichem - op maandag 4 januari 2021 een vergunningsaanvraag ingediend bij de provincie Oost-Vlaanderen voor de bouw van twee windturbines. Eén op de terreinen van Recticel, één op terreinen van Ajinomoto Omnichem.

Vanaf deze datum loopt de officiële vergunningsprocedure. Tijdens deze periode is er ook een ‘openbaar onderzoek’ waarbij iedereen opmerkingen en bezwaren kan indienen bij de provincie. Dit ‘openbaar onderzoek’ start begin februari.

Het is nu aan de bewoners van Wetteren & omstreken om gebruik te maken van het ‘openbaar onderzoek’ om hun stem en standpunt te laten horen en weten aan de provincie!!!

Het actiecomité is alles aan het voorbereiden om bezwaren te verzamelen. Binnenkort vindt je hier alle info en voorbeelden hoe dit te doen. We zullen de hulp van iedereen nodig hebben. Heb je zelf suggesties of wil je ons helpen? Laat zeker van je horen!

Vanuit het actiecomité willen we laten weten 'dat het nu aan ons allemaal is' om de strijd aan te gaan. De gemeente zal niet bewegen zonder LUID PROTEST van ons.

De windturbines die Engie, Recticel en Ajinomoto Omnichem willen plaatsen zijn ongekend groot. NERGENS in Oost-Vlaanderen staan er turbines van die afmetingen. De wiek oppervlakte zal 1,5Ha bedragen! En dat op minder dan 500m van een hele drukke woonwijk.

Omnichem en Recticel zijn risicovolle SEVESO bedrijven. Denk aan de brand bij Recticel vorig jaar... toen werden we volledig in het ongewisse gehouden als buurtbewoners. Nu zal er nog eens een enorme windturbine boven het bedrijf staan... Een hallucinante situatie, waarbij je niet aan de gevolgen wil denken. 😞

Zoals jullie merken, is de impact op mens & natuur bijzonder groot. Overschelde en Wetteren Ten Ede zullen heel veel hinder ondervinden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.